ua en ru

Бочковський сьогодні повертається на посаду голови ДСНС, - адвокат

Бочковський сьогодні повертається на посаду голови ДСНС, - адвокат

26 квітня Бочковського відновили на посаді голови ДСНС

Сергій Бочковський, відновлений на посаді голови державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС), 27 квітня виходить на роботу. Про це повідомив його адвокат Ігор Федоренко.

"Сьогодні суд визнав протиправними розпорядження Кабінету міністрів України від 25.03.2015 про звільнення Сергія Бочковського з посади голови ДСНС і відповідний наказ ДСНС. Наш клієнт відновлений на посаді з моменту звільнення, тобто з 25.03.2015. Завтра о 9:00 він має намір приступити до виконання своїх обов'язків", - заявив Ігор Федоренко.

Відзначимо, в квітні 2014 року уряд призначив Бочковського головою ДСНС. У березні 2015 року Бочковський і його заступник були арештовані в ході засідання Кабміну.

У березні 2016 року в Шевченківському райсуді Києва Бочковскому та його заступнику Василю Стоецкому зачитали обвинувальний висновок.

"У Бочковського кілька епізодів неправомірної вигоди, зловживання владою, службове підроблення. У Стоецького в свою чергу теж кілька епізодів замаху на вимагання неправомірної вигоди і зловживання владою", - пояснював прокурор ГПУ Олександр Цилюрик.

Як повідомлялося раніше, екс-чиновників підозрювали у використанні службового становища і нанесенні збитків державі в понад 6,5 млн гривень. Мова йшла, зокрема, про фальсифікації документів, незаконне виділення резервних грошей на держзакупівлі і непрозорі тендери.

Нагадаємо, що 26 квітня 2018 року суд відновив Бочковського на посаді глави ДСНС.