ua en ru

Bloomberg прогнозує швидке падіння рубля

Bloomberg прогнозує швидке падіння рубля Фото: експерти прогнозують падіння рубля

Експерти пов'язують це з зупинкою зростання ціни нафти

Згідно з опитуванням економістів, проведеного Bloomberg, російський рубль, який зміцнився на 14%, до середини року може подешевшати на 8% до 70 руб за долар. Про це повідомляється на сайті агентства.

Причиною такого падіння курсу рубля економісти вважають досягнення межі зростанням світових цін на нафту.


На думку директора з інвестицій на ринках, що розвиваються UBS Group AG Хорхе Марискаля, ціни на нафту в найближчому майбутньому зростати не будуть, що спричинить за собою падіння курсу рубля до 73 руб за долар вже через три місяці.

Як зазначає Bloomberg, з усіх країн валют, за винятком песо, трейдери найбільш песимістично налаштовані щодо рубля, який за останні 12 років дев'ять разів дешевшав в травні.

Зміцнення рубля на 14% з початку поточного року, на думку експертів, опитаних Bloomberg , є кращим результатом серед країн з ринками, що розвиваються. Незважаючи на це, хедж-фонди та інші великі спекулянти, за даними Комісії з торгівлі товарними ф'ючерсами, на 47% скоротили чисті ставки на зміцнення рубля.

Основними потенційними погрозами для курсу рубля в травні виконавчий директор Sputnik Asset Management Олександр Лосєв вважає котирування нафти, поворот потоків капіталу і можливе відновлення купівлі валюти для резервів Центробанком. Тому, за його словами, інвестори будуть прагнути "скоротити ризики".

Як повідомлялося раніше, експерти розходяться в думках про ситуацію на нафтовому ринку.