ua en ru

На блокпосту затримали бійця "Айдара" за спробу вивезти до Києва зброю та боєприпаси

На блокпосту затримали бійця "Айдара" за спробу вивезти до Києва зброю та боєприпаси На блокпосту в зоне антитеррористической операции (АТО) задержали бойцы батальона "Айдар", который пытался вывезти в Киевскую область оружие и боеприпасы. Об этом говорится в сообщении пресс-службы главы Луганской областной военно-гражданской администраци

Боєць з позивним "Барон" також сховав у зоні АТО БМП і танк

На блокпосту в зоні антитерористичної операції (АТО) затримали бійці батальйону "Айдар", який намагався вивезти в Київську область зброю і боєприпаси. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"У понеділок (22.06) співробітники військової комендатури спільно з міліцією затримали на околиці р. Сватове позашляховик Тойота Ленд-Крузер", за кермом якого перебував 48-річний чоловік у камуфляжній одязі. Водій, який рухався через блокпост в напрямку Києва, пред'явив посвідчення військовослужбовця в/ч-0624 (батальйон "Айдар"). При огляді автомобіля силовики виявили купу зброї і боєприпасів", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в бійця були витягнуті 5 автоматів Калашникова різних модифікацій, кулемет Калашникова, пістолет Макарова, 6 магазинів до автоматів Калашникова, а також близько 800 набоїв калібру 5,45, 7,62 та 9 мм

Військовослужбовцям виявився уродженець Київської області, боєць "Айдара", командир розвідувального підрозділу, старшина з позивним "Барон".

"Після розмови з силовиками "Барон" добровільно віддав незареєстровану БМП (бойова машина піхоти), яка таємно зберігалася неподалік Сватове (зараз походження цієї бойової машини з'ясовується). Крім того, він пообіцяв віддати і танк, який, за його словами, прихований неподалік від лінії розмежування. Яким чином вилучену зброю з боєприпасами повинно було бути використано в Києві, встановлюють силові структури", - повідомили у Москаля.

Нагадаємо, раніше в Луганській області був затриманий боєць "Торнадо", якого звинувачують у знущаннях над своєю співмешканкою.