ua en ru

Для блокування російських сайтів потрібно 2 роки і 1 млрд доларів, - Інтернет асоціація України

Для блокування російських сайтів потрібно 2 роки і 1 млрд доларів, - Інтернет асоціація України Фото: глава Інтернет-асоціації України Олександр Федієнко

Однак, блокування сайтів можна обійти

Для повного блокування російських сайтів буде потрібно близько двох років і 1 млрд доларів. Про це заявив голова Інтернет-асоціації України Олександр Федієнко, передає телеканал "112 Україна".

"Якщо ми говоримо про поточний указ президента, його треба виконувати, коли він вступить в дію. Якщо ми говоримо про подальші дії, то треба рік-два і більше і десь, у межах держави, 1 млрд доларів... Швидше за все, ми будемо блокувати не сайти, а всю автономну систему, на якій знаходяться ці сайти і інші платформи, не перераховані в санкціях. Користувач в кінцевому результаті буде позбавлений не тільки доступу до таких мереж, як "ВКонтакте", а до інших платформ, які перебували в цій системі", - сказав Федієнко.

Проте, за словами голови Інтернет-асоціації, блокування можна буде обійти.

"Так, це можливо, і це вже доведено часом, що той самий "Китайський золотий щит" - це не проблема зараз", - додав Федієнко.

Нагадаємо, указ Порошенка про санкції проти Росії набуде чинності завтра. "Урядовий кур'єр" завтра опублікує указ президента щодо заборони російських соцмереж.