ua en ru

Блокада Криму: організатори мають намір посилити акцію, - волонтер

Блокада Криму: організатори мають намір посилити акцію, - волонтер Фото: блокада Криму

За даними активістів, водії фур повністю підтримують блокаду півострова

Організатори торгової блокади анексованого Криму обговорюють нові напрямки для посилення мирної громадянської акції. Про це повідомила волонтер із Харкова Катерина Яресько у Facebook.

"Організатори акції розробляють нові напрями, які дозволять її підсилити", - написала волонтер.

"Електрички катаються тільки до Новоолексіївки (Херсонська обл., - ред.), все далі перекрито. Наші кілька ночей провели просто на рейках, на блокпосту. Всіх попереджено про перекриття руху, якщо хтось ще несерйозно ставився до цього, тепер і до них почало доходити", - йдеться в повідомленні.

За даними Яресько, на блокпосту "Чаплинка" встановлено велику кількість наметів і відбувається цілодобове чергування.

"Водії фур повністю підтримують нашу акцію. Кажуть, що оскільки наше керівництво країни не в змозі вирішити їхню проблему - значить, не гідні бути. За вчора більше 20 фурам допомогли вирішити питання з документами, і вони благополучно поїхали по місцях завантажень. 1 фура з картоплею приїхала на блокпост "Чонгар" і розвантажилася. Сказали - допомогу від підприємців", - зазначила волонтер.

Як написала Яресько, вчора у Джанкої протягом доби не було світла. "Є відомості, що товари скуповують просто гарячково. Ще це не позначається на обстановці всередині Криму, але прогноз дати можна", - сказала вона.

Крым. Блокада. ж/д.Много обеспокоенных людей спрашивают, перекрыто ли ж/д-сообщение с Крымом, ходят слухи, что оно уси...

Posted by Катерина Яресько on 21 вересня 2015 р.

Нагадаємо, 20 вересня із 12:00 розпочалася мирна громадянська акція кримських татар і активістів з торгової блокади анексованого Криму. На пропускних пунктах до Криму "Чонгар", "Каланчак" і "Чаплинка" несуть службу 170 співробітників міліції.

Блокада Криму: організатори мають намір посилити акцію, - волонтер

Як заявив уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв, блокада Криму може тривати як місяць, так і півроку.