ua en ru

Блокада Донбасу: у Раді просять Порошенка скликати засідання РНБО

Блокада Донбасу: у Раді просять Порошенка скликати засідання РНБО Фото: Порошенка просять скликати засідання РНБО через блокаду Донбасу

У Раді зазначають, що блокада Донбасу підриває боєздатність України

Депутати Верховної Ради України від фракції "Блок Петра Порошенко" звернулися до президента Петра Порошенка з пропозицією терміново скликати засідання Ради національної безпеки і оборони для розгляду питання припинення незаконної блокади залізничних шляхів на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба БПП.

"Просимо вас терміново зібрати засідання Ради національної безпеки і оборони України для розгляду питання припинення незаконної блокади залізничних шляхів в Донецькій і Луганській областях", - йдеться в листі.

Відповідне звернення підписало 13 народних депутатів: Максим Єфімов, Руслан Сольвар, Тетяна Ричкова, Олег Недава, Борис Козир, Сергій Березенко, Максим Саврасов, Олександр Грановський, Костянтин Матейченко, Андрій Шинькович, Олександр Співаковський, Вадим Денисенко, Григорій Шверк.

Як зазначають депутати, протягом 16 днів так званої блокади уповноважені органи центральної влади не змогли ні припинити правопорушення, ні надати громадськості конкретну інформацію про масштаби негативних наслідків.

"Вважаємо неприпустимими дії учасників блокади, що підриває боєздатність нашої держави і має катастрофічні наслідки для економіки та соціальної сфери", - підкреслюється у листі.

На думку народних обранців, для обговорення проблеми блокади на засіданні повинні бути присутні: міністр з питань АТО, міністр енергетики, глава Мінекономрозвитку, керівники військово-цивільних адміністрацій Донецької та Луганської областей, мери міст, керівники металургійних підприємств і теплоелектростанцій, що працюють на підконтрольних територіях. Крім того, депутати вважають за доцільне запросити представників організаторів, депутатів і учасників блокади залізничних шляхів.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман допускає віялові відключення електрики по всій Україні через блокаду Донбасу, зокрема, блокування поставок вугілля з окупованих територій сходу.