ua en ru

Блокада Донбасу: "Метінвест" заявив про втрату контролю над підприємствами в ДНР/ЛНР

Блокада Донбасу: "Метінвест" заявив про втрату контролю над підприємствами в ДНР/ЛНР Фото: "Метінвест" заявив про втрату контролю над підприємствами

Невідомі люди вимагали перереєструвати підприємства в невизнаних республіках

Внаслідок вимог керівництва так званих "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" про необхідність перереєстрації підприємств, група "Метінвест" заявила про повну втрату контролю над роботою всіх своїх активів на тимчасово неконтрольованій території. Про це повідомляє прес-служба групи.

"На підприємства групи "Метінвест" на непідконтрольній території прийшли невідомі люди, які вимагали перереєструвати підприємства в юрисдикції невизнаних республік, а також почали інвентаризацію та опис майна. У разі непокори вони погрожували фізичною розправою співробітникам підприємств. Так як група "Метінвест" не може піддавати співробітників ризику і порушувати законодавство України, компанія вважає неможливим продовжувати будь-яку господарську діяльність на цих підприємствах", - зазначають у повідомленні.

Повідомляється, що ця заява стосується діяльності ПРАТ "Єнакіївський металургійний завод" (включаючи його Макіївську філію - ПРАТ "Макіївський металургійний завод"), ПРАТ "Єнакієвський коксохімпром", ПАТ "Харцизький трубний завод", ПРАТ "Комсомольське рудоуправління", ПАТ "Краснодонвугілля", ПАТ "Донецьккокс" та Спільного українсько-швейцарського підприємства ТОВ "Метален"", - зазначають у повідомленні

Генеральний директор групи "Метінвест" Юрій Риженков повідомляє, що рішення про припинення роботи підприємств на території так званих ДНР і ЛНР - це вимушений крок, який викликаний категоричною незгодою з вимогою змінити українську юрисдикцію.

Нагадаємо, ДТЕК заявив про втрату контролю над підприємствами в ДНР/ЛНР. ДТЕК втратив контроль над шахтами, ТЕС і обленерго.