ua en ru

Блокада Донбасу заважає введенню додаткових санкцій ЄС проти РФ, - Єлісєєв

Блокада Донбасу заважає введенню додаткових санкцій ЄС проти РФ, - Єлісєєв Фото: Костянтин Єлісєєв розповів про блокаду Донбасу і санкції проти РФ

Точкові санкції передбачають два етапи - попередження і введення санкцій

Через блокаду Донбасу ЄС не може прийняти рішення про введення додаткових точкових санкцій ЄС проти російських компаній або посередників, які будуть мати які-небудь стосунки з захопленими бойовиками українськими підприємствами на Донбасі. Про це заявив заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв, передає "Громадське".

Як пояснив Єлісєєв, точкові санкції передбачають два етапи. Під час першого здійснюється попередження про відповідальність російського бізнесу і бойовиків у разі рейдерського захоплення українських підприємств.

"І другий етап - у разі, якщо це рейдерське захоплення станеться, ввести точкові санкції проти, перш за все, російського бізнесу або посередників. Якщо, наприклад, буде захоплений якесь підприємство, то його продукцію зможуть продавати лише на територію РФ. І якщо якесь російське підприємство буде купувати цю продукцію, то ми будемо просити наших європейських партнерів і США ввести проти такого підприємства точкові економічні санкції", - розповів Він.

За його словами, досягнення таких домовленостей "цілком реалістичне", але для його реалізації "потрібно щось вирішити з цієї блокадою".

"Нам наші партнери говорять вже прямою мовою, що "у цих умовах ми не можемо вводити санкції, оскільки ви самі себе караєте", - сказав Єлісєєв.

Він також зазначив, що Росія використовує блокаду Донбасу для дестабілізації ситуації на сході України.

Нагадаємо, активістам блокади Донбасу завадили відкрити редут в Харківській області.