ua en ru

Блокада Донбасу: активістам завадили відкрити редут у Харківській області

Блокада Донбасу: активістам завадили відкрити редут у Харківській області Фото: противники блокади в Куп'янську

Відкриття нового редуту в Куп'янську відкладено до наступного тижня

Учасникам блокади Донбасу завадили відкрити новий редут під назвою "Вільна Україна" у м. Купя'нськ Харківської області. Про це повідомляє прес-служба Штабу блокади торгівлі з окупантами у Facebook.

Зазначено, що 12 березня у місто Куп'янськ виїхала спостережна група Штабу блокади для виявлення товарообігу через прикордонну з Росією станцію товарів залізничним шляхом та підготовку місцевості для встановлення редуту.

"На станції Куп'янськ було виявлено 3 поїзди із вугіллям, що надійшли з Росії. До великого здивування було виявлено велику кількість проросійсько-налаштованого населення. На місце тимчасової дислокації групи приїхало близько 200 "тітушок", близько 100 працівників поліції, "космонавтів" та вийшли місцеві жителі-прихильники Добкіна і Кернеса", - йдеться в повідомленні.

РЕДУТ “ВІЛЬНА УКРАЇНА” У М.КУП'ЯНСЬК ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ Сьогодні, 12 березня, у місто Куп'янськ виїхала спостережна група Штабу Блокади. Основними завданнями групи є виявлення товарооббігу через прикордонну із країною-агресором Російською Федерацією станцією товарів залізничним шляхом та підготовка місцевості для встановлення редуту. На станції Куп'янськ було виявлено 3 поїзди із вугіллям, що надійшли із Росії. До великого здивування було виявлено велику кількість проросійсько-налаштованого населення. На місце тимчасової дислокації групи приїхало близько двохста тітушок, близько ста працівників поліції, “космонавтів” та вийшли місцеві жителі-прихильники Добкіна та Кернеса. Спостережну групу Штабу Блокади, яка склалась із двадцятьох бійців Внутрішнього Корпусу Батальйону Донбас і Айдар та Добровольчого Руху ОУН, місцеві жителі Куп'янська зустріли вигуками “майдануті”, “бандерівці”, “фашисти”. Шквал зомбованого обурення з боку місцевих відбувався у кращих традиціях стику 2013-2014 років, що переконує у лише у активній згоді із торгівлею з країною-агресором під час війни. Оскільки з нещодавних пір поліція Донецької та Луганської областей у незаконний спосіб перешкоджають пересуванню громадян України, що є учасниками Блокади торгівлі на крові, підкріплення Штабу Блокади та активісти фізично не змогли дістатися місця подій. Через переважаючу кількість “тітушок” і поліції та неможливість дістатись місця подій народним депутатам, було прийнято рішення встановити редут у Куп'янську, що вже отримав назву “Вільна Україна”, наступного тижня, заздалегідь заручившись підтримкою патріотів України. Штаб блокади закликає патріотів, ветеранів та активістів Харківщини, а також журналістів та патріотів з усієї України, підтримати Блокаду торгівлі на крові та надати підтримку редуту “Вільна Україна” наступного тижня, про встановлення якого буде повідомлено заздалегідь.

Опубліковано Штаб блокади торгівлі з окупантами 12 березень 2017 р.

Водночас, як повідомляється, спостережна група штабу блокади складалася з 20-х бійців внутрішнього корпусу батальйону "Донбас" і "Айдар" та добровольчого руху ОУН.

"Місцеві жителі Куп'янська зустріли її вигуками "майдануті", "бандерівці", "фашисти". Шквал зомбованого обурення з боку місцевих відбувався у кращих традиціях стику 2013-2014 років, що переконує лише в активній згоді з торгівлею з країною-агресором під час війни", - констатували у штабі.

При цьому там зауважили, що підкріплення штабу блокади та активісти фізично не змогли дістатися місця подій через блокування їхнього пересування з боку правоохоронців.

"Через переважаючу кількість "тітушок" і поліції та неможливість дістатися місця події народним депутатам, було вирішено встановити редут у Куп'янську, що вже отримав назву "Вільна Україна", наступного тижня, заздалегідь заручившись підтримкою патріотів України", - резюмували в штабі блокади.

Нагадаємо, раніше учасники блокади Донбасу погрожували українській владі перекриттям поставок вугілля в Україну з Росії.