ua en ru

Блокада Донбасу: Краматорський феросплавний завод знаходиться на межі зупинки

Блокада Донбасу: Краматорський феросплавний завод знаходиться на межі зупинки фото: Краматорський феросплавний завод під загрозою зупинки через блокади Донбасу

Блокада Донбасу поставила Краматорський феросплавний завод на межу зупинки

Блокада Донбасу може призвести до зупинки Краматорського феросплавного заводу з-за того, що вагони з вугіллям, що не доїжджають до підприємства з окупованих Горлівки та Алчевська. Про це повідомляють "Новини Донбасу".

Повідомляється, що коксівне вугілля перестало надходити з Алчевська і Горлівки на завод внаслідок блокади залізничних шляхів.

«Кокс вибраний повністю під нуль, живильники до самого прольоту зачищені повністю», – розповів начальник доменного цеху Краматорського феросплавного заводу Олександр Шихов.

Він додав, що настає критичний момент, коли через незворотні процеси, які відбуваються в горні, застигне метал. Доменна піч буде виведена з експлуатації, а доменна піч – це практично весь завод.

Через зупинку виробництва без роботи і коштів до існування можуть залишитися 1200 співробітників заводу.

Зазначається, що продукція Краматорського феросплавного експортується в Європу і Америку, а валютна виручка йде в Україну. Тільки в бюджет Краматорська в 2016 році завод перерахував 25 млн грн податків.

Через зупинку заводу Краматорську загрожують віялові відключення електрики – місто частково забезпечує електроенергією заводська ТЕС.

Нагадаємо, блокада Донбасу загрожує зупинкою Дніпровського металургійного комбінату.