ua en ru

Блок Литвина готовий надати необхідну кількість підписів для підтвердження діючої коаліції, - О.Зарубінський.

Блок Литвина готовий надати необхідну кількість підписів для підтвердження діючої коаліції. Про це у Верховній Раді заявив заступник голови фракції Блоку Литвина Олег Зарубінський, передає кореспондент РБК-Україна.

Він наголосив, що відповідне рішення буде прийняте в ході засідання фракції. "Я думаю, що ми це рішення приймемо, оскільки це оголошення було півгодини тому, то в нас буде можливість ще зібратися і обговорити це питання", - сказав О.Зарубінський.

Він також наголосив, що для Блоку Литвина наразі не стоїть питання виходу з діючої коаліції. "Але вчора ми уповноважили голову нашої фракції Ігоря Шарова вести переговори зі всіма суб'єктами парламенту, що є нормальною практикою з приводу подальшої долі парламенту і з приводу подальших парламентських і позапарламентських процесів", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше сьогодні Голова Верховної Ради України Володимир Литвин попросив діючу парламентську коаліцію в десятиденний термін надати документи, підтверджуючі її існування. "Я прошу коаліцію надати всі документи, які підтверджують діяльність коаліції... Будь ласка, 10 днів... Надайте всі документи і голові Верховної Ради, і профільному комітету", - сказав В.Литвин.
"Якщо документів не буде, будуть нові реалії, про які говоритимемо, а саме про те, що нам потрібна нова коаліція", - відмітив він.

Спікер нагадав, що згідно з набувшим сьогодні чинності законом про регламент парламенту, зменшення чисельного складу коаліції до кількості народних депутатів, меншої ніж визначено Конституцією України, може служити причиною для припинення діяльності коаліції. Крім того, В.Литвин відзначив, що згідно з законом, під угодою про створення коаліцію має бути не менше 226 підписів народних депутатів.