ua en ru

"Блок Кернеса" підтримає на посаду голови Харківської облради тільки Чернова

"Блок Кернеса" підтримає на посаду голови Харківської облради тільки Чернова Фото: Сергій Чернов (з відкритих джерел)
Автор: РБК-Украина

На виборах голови Харківської обласної ради фракція "Блок Кернеса - Успішний Харків", яка за підсумками місцевих виборів отримала 46 депутатських мандатів, буде підтримувати тільки свого кандидата - Сергія Чернова, який обіймав цей пост до останнього часу.

Про це заявив Степан Масельський, депутат облради та кандидат від цієї ж фракції на посаду заступника голови в інтерв'ю "Українським новинам".

"Блок Кернеса - Успішний Харків" здобув більш ніж переконливу перемогу на виборах, ми висунули нашого кандидата в голови облради - вельмишановного мною Сергія Чернова. "За" проголосували 43 людини з 46, точніше з 45, оскільки сам Сергій Іванович не голосував. Це зафіксовано і скріплене підписами в протоколі засідання фракції від 17 листопада 2020 року. Тобто від "Блоку Кернеса - Успішний Харків" є голоси тільки за Чернова, ми переконані, що це оптимальний варіант для регіону", - повідомив політик.

Сергій Чернов - глава Харківської облради станом на момент проведення осінніх місцевих виборів. Доктор наук з державного управління, три вищі освіти, заслужений працівник сільського господарства України, нагороджений орденом "За заслуги" ІІІ ступеня. Представник України в Бюро CORLEAP (Конференції місцевих і регіональних влад країн Східного партнерства), почесний громадянин міста Харкова і Красноградщини.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ також повідомлялося, що "Блок Кернеса" буде голосувати тільки за свого кандидата в голови Харківської обласної ради Сергія Чернова.

Як відомо, за підсумками осінніх виборів до Харківської обласної ради пройшли 5 політичних сил: "Блок Кернеса - Успішний Харків" (46 депутатів), ОПЗЖ (29), "Слуга Народу" (17), Блок Світличної "Разом" (17) і "Європейська солідарність" (11).

Рішенням Харківської обласної територіальної виборчої комісії, першу сесію Харківської облради призначено на 11 грудня 2020 року.