ua en ru

Близнюк: У Україні тільки вісім регіонів завершили оновлення містобудівної документації

Містобудівна документація є основою для відведення землі та залучення інвестицій на конкретних територіях, а тому вона повинна бути оновлена максимально швидко. У більшості регіонів країни темпи її оновлення вкрай повільні, повідомив під час засідання колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства глава відомства Анатолій Близнюк, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

"Оновлення містобудівної документації в регіонах проводиться вкрай повільно. Тільки 8 регіонів завершили цю роботу. Це - АР Крим, Дніпропетровська, Донецька, Львівська, Миколаївська, Рівненська, Харківська та Черкаська області. Але містобудівна документація - це ваша можливість виділяти землю, залучати інвестиції, системно дивитися на розвиток населеного пункту і регіону! Ну відклали на рік заборону землевідведення без оновленої документації, а що далі? Де плани розвитку територій, де зонування, нові генплани? Весь комплекс розвитку територій, без якого ми далі не зможемо рухатися", - сказав Анатолій Близнюк.

Зазначимо, раніше повідомлялося, Мінрегіон в бюджетному запиті на 2012 р. заклав 254 млн грн на розробку містобудівної документації. Крім того, Близнюк раніше повідомляв, що містобудівною документацією забезпечені лише 45% населених пунктів.