ua en ru

Близькі результати на референдумі говорять про глибокий розкол в турецькому суспільстві, - Меркель

Близькі результати на референдумі говорять про глибокий розкол в турецькому суспільстві, - Меркель Фото: Ангела Меркель

За розширення повноважень Ердогана проголосували 51,2%, проти - 48,8%

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і міністр закордонних справ Зігмар Габріель заявили, що беруть до уваги результат конституційного референдуму в Туреччині. Однак, вони відзначили, що його результати свідчать про глибокий розкол в турецькому суспільстві, повідомляє DW.

"Уряд ФРН закликав Туреччину шукати поважний діалог з усіма політичними і громадськими силами в країні після референдуму, у результаті якого, за попередніми даними, незначна більшість виборців підтримала конституційні поправки, які значно розширюють повноваження президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана", - зазначає видання

У спільній заяві Меркель і Габріеля повідомляється, що майже рівний розподіл голосів показує, наскільки глибоко розколоте турецьке суспільство. Вони підкреслюють ту велику відповідальність, яка лежить на турецькому державному керівництві і особисто президенті Ердогані.

Також повідомляється, що глава Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ Міхаель Лінк засумнівався в тому, що для проведення референдуму було створено справедливі умови, а Венеціанська комісія Ради Європи висловила серйозну стурбованість процедурою референдуму, а також питаннями, винесеними на голосування.

Нагадаємо, Ердоган закликав поважати результати референдуму в Туреччині. Президент Туреччини заявив, що після референдуму країна буде "рухатися вперед ще швидше і наполегливіше".

Ердоган закликав поважати результати голосування
Повний текст читайте тут: https://www.rbc.ua/rus/news/referendum-turtsii-erdogan-prizval-uvazhat-1492379036.html