ua en ru

У найближчі тижні Рада розгляне питання кількості комітетів парламенту

У найближчі тижні Рада розгляне питання кількості комітетів парламенту Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Парубій наголосив на важливості реформи парламенту

У найближчі тижні Верховна рада розгляне законопроекти про кількість парламентських комітетів. Про це під час форуму "Повна мобілізація, спільний план дій" заявив голова ВР Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

Спікер наголосив на важливості реформи парламенту.

"Звичайно важливою є реформа парламенту. Ми не зможемо її провести одномоментно. Блочний розгляд питань: спосіб реєстрації, електронний парламент. Це велика амбіція, яка стоїть перед парламентом, щоб його модернізувати. Два закони ми вже маємо на розгляді і ми вже можемо розглядати буквально в найближчі тижні. Це розподіл комітетів за методом Д’Онта (спосіб розподілу мандатів при пропорційному представництві, - ред.) та про кількість комітетів у Верховній раді України", - повідомив Парубій.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна раніше, спікер ВР озвучив плани парламенту на осінь. Зокрема, Парубій підкреслив, що цієї осені парламент повинен вирішити сім питань, серед яких зміна складу Центральної виборчої комісії і скасування депутатської недоторканності.

Він також додав, що цієї осені повинна бути проведена реформа парламенту. Зокрема, планується змінити кількість парламентських комітетів, а також розглянути питання про зняття депутатської недоторканності.

На початку серпня Парубій анонсував, що ВР восени розгляне проект Виборчого кодексу, оновлення ЦВК і імплементаційні законопроекти в закон про національну безпеку.