ua en ru

На найближчому тижні курс долара незначно знизиться, - аналітик

На найближчому тижні курс долара незначно знизиться, - аналітик Фото: ілюстративне фото

Однак його значення все одно буде коливатися в межах 26 грн/долар

Експерти очікують незначного зниження курсу долара по відношенню до гривні на найближчому тижні. Про це в коментарі РБК-Україна повідомив Вадим Иосуб, старший аналітик компанії "Альпарі".

"На найближчий тиждень ми очікуємо незначного зниження курсу долара.Безготівковий долар буде торгуватися через тиждень поблизу 26,2 гривні, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 25,9/26,2 гривні", - сказав Иосуб.

За спостереженнями експертів, на минулому тижні, з минулої середи, курс долара до гривні на різних сегментах валютного ринку незначно знизився на 0,1-0,3%. При цьому в середньостроковому прогнозі долар залишається в "боковику", в діапазоні 25,9-26,4 грн.

"Так, з минулої середи офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 26,29 гривні до 26,21 гривні, або на 0,3%. Середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, за цей же час знизився з 26,22 гривні до 26,21 гривні, або менш ніж на 0,1%. Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках знизилися за тиждень з 25,98/26,24 до 25,96/26,21 гривні. Таким чином, і купівля, і продаж знизилися на 0,1%. При цьому спред між середньою продажем і середньої покупкою зберігся на рівні 1,0%", - зазначив аналітик.

Иосуб також підкреслив, що для забезпечення сталого економічного зростання Україна має працювати над вісьмома ключовими структурними реформами. Саме про це говорив постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні ЙостаЛюнгман, виступаючи перед студентами Тернопільського національного економічного університету.

зокрема, Люнгман назвав найбільш ключові з них: реструктуризація центрального банку (НБУ-ред.), очищення фінансового сектора, перебудова системи управління державними фінансами і податковою адміністрацією, реформа пенсійного забезпечення та енергетичного сектора, приватизація, боротьба з корупцією, а також відкриття ринку землі.

"Об'єднує всі ці реформи необхідність мати міцну інституційну основу для їх реалізації", - підкреслив Люнгман.

Нагадаємо, в обмінних пунктах України сьогодні, 16 травня 2018 року, 11:20 курс долара в продажу підвищився на 1 копійку до 26,22 гривень, курс купівлі долара підвищився на 2 копійки - до 25,99 гривень за долар. Порівняно з даними 15 травня, курс євро на продажу знизився на 14 копійок - до 31,31 гривень за євро.