ua en ru

Найближчим часом оголосять новий конкурс на посади детективів НАБУ, - Ситник

Найближчим часом оголосять новий конкурс на посади детективів НАБУ, - Ситник Фото: Артем Ситник (flickr.com/nab_ukr)

За словами Ситника, єдиний виправданий спосіб набору персоналу - конкурсна система

Голова Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник заявив, що найближчим часом буде оголошена четверта хвиля конкурсу на посади детективів бюро. Про це він повідомив на брифінгу "Три роки діяльності Національного антикорупційного бюро України: ключові досягнення та виклики", передає кореспондент РБК-Україна.

"Нещодавно виповнилось три роки із моменту підписання указу про створення НАБУ. Три роки - мінімальний проміжок часу. Хочу подякувати депутатам, які прийняли закон про створення НАБУ. Хотів би подякувати також громадським активістам. За три роки ми створили молоду професійну команду, яка є унікальною не тільки для правоохоронної системи, а й країни загалом. Максимальний штат НАБУ складає 700 осіб. Занято наразі 650 вакансій, 250 з них - детективи. Найближчим часом буде оголошена четверта хвиля конкурсу на посади детективів, після травневих свят, напевно", - сказав він.

За його словами, єдиний виправданий спосіб набору персоналу - конкурсна система.

"Єдиний виправданий спосіб набору персоналу - це конкурсна система, яка дає можливість набрати найкращих. Більше 40 тисяч пакетів документів на вакансії надійшли в НАБУ. Ми дуже раді, що багато людей намагаються прийти до нас", - резюмував він.

Нагадаємо, детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) здійснюють досудове розслідування по 609 кримінальним провадженням.