ua en ru

Блінкен: США повною мірою виконають зобов'язання перед Україною у сфері безпеки

Блінкен: США повною мірою виконають зобов'язання перед Україною у сфері безпеки Фото: Ентоні Блінкен, держсекретар США (GettyImages)

Вашингтон має намір повною мірою виконати зобов'язання перед Україною у сфері безпеки. Про це заявив у понеділок американський держсекретар Ентоні Блінкен на слуханнях у комітеті у закордонних справах Палати представників Конгресу США у світлі виведення американських сил з Афганістану.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання комітету.

Конгресмен Брайан Фіцпатрік (республіканець від штату Пенсільванія) запитав Блінкена, чи може Вашингтонська адміністрація підтвердити, що має намір зробити все можливе для підтримки "друзів в Україні в разі російської агресії і друзів на Тайвані в разі китайської агресії".

"Абсолютно точно. Ми виконаємо наші зобов'язання. Ми виконаємо наші зобов'язання перед Тайванем, відповідно до закону про відносини з Тайванем. Ми виконаємо зобов'язання перед Україною, в тому числі до речі, ті, які президент США Джо Байден і президент України Володимир Зеленський обговорювали лише близько двох тижнів тому", - сказав держсекретар США.