ua en ru

Блаженніший Святослав вважає, що у питанні єдності Церков часто звичайні віруючі є сміливіше ієрархів

Коли мова йде про церковну єдність, то в багатьох моментах звичайні віруючі є сміливіше ієрархів. Таку думку висловив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук під час круглого столу: "Україна в православно-католицькому діалозі", передає кореспондент РБК-Україна.

"У мене таке враження, тому що я спілкуюся з багатьма людьми, не тільки греко-католиками, але і звичайними киянами, донеччанами, одеситами, люди втомилися від розколів і розділень. У певних моментах, може вони набагато більш сміливі і більш відкриті в питаннях єдності між християнами ніж ієрархи", - зазначив Блаженніший Святослав.

Ппро його словами, досягненню єдності буде сприяти даний омолодження духовенства і єпископату українських конфесій. "Сьогодні всі конфесії в Україні омолоджуються, приходить нове покоління чернецтва, духовенства, єпископату, навіть глав Церков. Кажуть, що майбутнє належить молодим. Дуже багато ран всім без винятку Церков завдав комуністичний тоталітаризм, а молодь відокремлена від ран і тому я справді оптимістичний. Я у своєму слові хотів сказати, що для більшості віруючих екуменізм насправді не є зовнішньою штучної дійсністю, яку на них накидають. Це внутрішня реальність і необхідність", - додав Блаженніший.