ua en ru

Завдяки участі Блаженнішого Митрополита Онуфрія з полону звільнено бійця ЗСУ

Завдяки участі Блаженнішого Митрополита Онуфрія з полону звільнено бійця ЗСУ Фото: УПЦ Єпископ Ірпінський Климент

Звільнення захисника донецького аеропорту Тараса Колодія з полону відбувалося шляхом переговорів при сприянні Української Православної Церкви і особистої участі Блаженнішого Митрополита Онуфрія. Про це повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна" голова Синодального відділу УПЦ єпископ Ірпінський Климент.

"До нас зверталися дружини і матері наших українських бранців, зокрема була ціла делегація, яка відвідала Блаженнішого Митрополита Онуфрія. Владика, почувши їх прохання, зробив все можливе, щоб почати процес звільнення бранців шляхом переговорів, контактів через Українську Православну Церкву. Наші священики - по всій території Донецької області. Тому вдалося домовитися, щоб до свята Святого Миколая можна було звільнити хоча б одного українського військового. Ми нікого не обмінювали. Ми просто домовилися, щоб його відпустили", - зазначив він.

При цьому єпископ Климент додав, що незабаром Колодій прибуде в Київ, де пройде реабілітацію після полону.

Владика сподівається, що це не останнє звільнення українського військовослужбовця, що проходить за участю церкви. "Без людського розуміння це звільнення було б неможливим. Це свято для всіх нас. Ми не втрачаємо надії, що таких свят у нас буде більше", - додав він.

Тараса Колодія мобілізували в серпні 2014 року. Спочатку десантник 80-ї аеромобільної бригади служив у Костянтинівці, потім брав участь у бойових діях в донецькому аеропорту.