ua en ru

Завдяки зниження акцизу на б/в авто у виграші виявляться покупці дорогих марок

Завдяки зниження акцизу на б/в авто у виграші виявляться покупці дорогих марок Фото: використовані автомобілі

В залежності від об'єму двигуна, економія складе 5-10 тис. євро

Зниження ставки акцизного збору на імпортовані в Україну використовані легкові автомобілі, яке набере чинності 1 серпня, буде найбільш вигідним для покупців дорогих марок. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Податкова пільга: наскільки подешевшають підтримані автомобілі".

На думку директора з маркетингу групи компаній АІС Сергія Боровика в результаті зниження акцизу на старі авто у виграші виявляться покупці дорогих марок преміум сегмента.


"тТбто, заощадить на податках найбагатша частина суспільства. З урахуванням об'єму двигуна, економія складе 5-10 тис. євро", - зазначив він.

При цьому в результаті зниження акцизу будуть і такі, що програють, впевнені експерти.

"Найбільше постраждають від зниження акцизу на імпортні б/в машини українці-власники автомобілів випуску 2008-2014 років, особливо вітчизняного виробництва - Lanos, Forza. Багато з них розраховували продати свої машини за якусь певну суму і пересісти на новий автомобіль. Але як тільки в Україні будуть їхати Mercedes-Benz, Renault та інші марки 2010 і більш "свіжих" років за цінами цих Lanos'ів, то таким продавцям доведеться знижувати ціни", - зазначив директор AUTO-Consulting Олег Омельницький.

Нагадаємо, Порошенко схвалив зниження акцизів на імпорт б/у автомобілів 4 липня.