ua en ru

Завдяки інвесторам з Австрії в Україні створено понад 30 тисяч робочих місць

Завдяки інвесторам з Австрії в Україні створено понад 30 тисяч робочих місць Фото: виступ Порошенка на економічному форумі (president.gov.ua)

Австрія посідає 6 місце серед європейських інвесторів в Україні

В Україні вдалось створити понад 30 тисяч робочих місць завдяки австрійським інвесторам. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час економічного форуму "Австрія - Україна", передає кореспондент РБК-Україна.

"Я дуже радію, що сьогодні прилетіла така представницька бізнес-делегація. Більше 40 представників приїхали зараз до нас в Україну, тому що надзвичайно цікавляться можливостями розвитку виробництва, розвитку ринків, зміненням економічних та культурних стосунків", - заявив Порошенко.

Він додав, що Австрія посідає 6 місце серед європейських інвесторів в Україні.

"Я хотів би звернутись зі словами вдячності до кожного австрійського підприємця, який працює в Україні. Чотири роки тому, коли почалась війна, у представників багатьох компаній були думки щодо небезпечного перебування в Україні. Жоден з вас, жоден з сотень австрійських компаній не пішов з України. Кожен вірив у перспективу співпраці", - сказав Порошенко.

Президент додав, що завдяки австрійським інвестиціям створено понад 30 тисяч робочих місць.

Нагадаємо, сьогодні, 14 березня, Порошенко повідомив, що експорт українських товарів та послуг до Австрії зріс на 48%. За словами президента, це є результатом Угоди про Асоціацію між Україною та Євросоюзом.