ua en ru

BlackBerry запустила підтримку свого месенджера для Android і iPhone

BlackBerry Ltd розпочала надавати послуги своєї служби миттєвих повідомлень BlackBerry Messenger (BBM) користувачам Android і iPhone, повідомляє Reuters з посиланням на заяву канадської компанії.

BlackBerry Ltd розпочала надавати послуги своєї служби миттєвих повідомлень BlackBerry Messenger (BBM) користувачам Android і iPhone, повідомляє Reuters з посиланням на заяву канадської компанії.

Довгоочікувану послугу, запуск якої очікувався у вересні, але був перенесений, чекають 6 мільйонів власників смартфонів Android і iPhone, які заздалегідь зареєструвалися на сайті BBM.com.

Попит на BlackBerry Messenger виявився безпрецедентним, зазначив глава відділення по сервісу BlackBerry Ендрю Бокінг в повідомленні на сайті компанії.

Компанія повідомила, що ті, хто заздалегідь зареєструвались на BBM.com, зможуть негайно використовувати платформу, а решті компанія буде підключати послугу з максимально можливою оперативністю.

Додаток BlackBerry Messenger являє собою чат, в якому можна спілкуватися з користувачами пристроїв BlackBerry. У додатку доступні функції відправлення повідомлень користувачам зі списку контактів, зміни статусу і зображення профілю, а також розподілу контактів за категоріями. При спілкуванні в діалозі користувачі можуть надсилати файли, наприклад, голосові замітки, візитні картки і зображення. В BlackBerry Messenger не потрібно входити та виходити з програми. При наявності підключення до бездротової мережі BlackBerry Messenger забезпечує постійний зв'язок з контактами користувачів.

Безкоштовну програму для iOS можна завантажити в App Store. На сьогоднішній день додатком користуються близько 60 млн передплатників. З допомогою неї щодоби відправляється і виходить приблизно 10 млрд повідомлень.

BlackBerry була заснована в 1984 р. М.Лазарідісом, колишнім тоді студентом Університету Ватерлоо (провінція Онтаріо, Канада). Тоді компанія носила назву Research In Motion (RIM). Перший гаджет під торговою маркою BlackBerry, випущений в 1997 р., являв собою щось на зразок пейджера з великим дисплеєм і дозволяв обмінюватися повідомленнями. В 2002 р. був випущений перший смартфон BlackBerry, який підтримував всі функції мобільного телефону, текстовий введення, веб-серфінг, push e-mail і інші бездротові сервіси. У червні 2010 р. компанія повідомила про продаж 100-мільйонного смартфона BlackBerry. 30 січня 2013 р. RIM змінила назву на BlackBerry.