ua en ru

Біржі NYSE і ICE можуть об'єднатися

Біржі IntercontinentalExchange (ICE) і Нью-Йоркська фондова біржа (NYSE Euronext) ведуть переговори про об'єднання. Прес-секретар NYSE Euronext Річард Адамоніс заявив, що компанія не коментує чутки. Прес-секретар ICE Бруклі Маклафлін також сказав, що не буде коментувати чутки і спекуляції.

Раніше ICE і NASDAQ OMX Group не змогли купити NYSE Euronext, а про операцію може бути оголошено вже на цьому тижні, повідомляють джерела Bloomberg. Об'єднання найбільшою фондовою біржі в США і біржі, яка є другою за величиною в світі за обсягом торгів ф'ючерсах, стало б надзвичайним успіхом, після того як угода обсягом в 32 млрд дол. зірвалася в жовтні 2010 р. На тлі зростаючої конкуренції така угода дозволить задовольнити зростаючий попит і скоротити витрати, відзначає "Росія 24".

Можлива угода також вказує на те, що вплив NYSE знижується, а значення похідних фінансових інструментів зростає. "Цю угоду здійснити значно простіше. Коли NASDAQ планувала купити NYSE, то були очевидні проблеми з антимонопольним законодавством. ICE - це зовсім інша історія, оскільки на цій біржі не торгуються акції", - вважає президент і голова департаменту з інвестицій Cambiar Investors LLC Брайан Баріш.

Вартість акцій NYSE Euronext виросла вчора на 30% після закриття американських бірж. ICE, заснована 12 років тому в Атланті, спеціалізується на ф'ючерсах на енергетичні продукти, але також на біржі торгуються ф'ючерси на цукор, бавовна, кава, валюти та індекси. Ринкова вартість біржі оценіваетсяв 9,3 млрд дол. Її акції виросли на 6,4% в цьому році. NYSE Euronext, чиї акції впали на 7,9% в 2012 р., має капіталізацію в розмірі 5,8 млрд дол.

Читайте також: Акціонери Лондонської біржі металів схвалили злиття з фондовою біржею Гонконгу вартістю 2,2 млрд дол