ua en ru

Біотехнологічні компанії Індії та США запустили проект по регенерації мертвого мозку

Біотехнологічні компанії Індії та США запустили проект по регенерації мертвого мозку Фото: мозок

Для цього будуть відібрані 20 осіб з діагностованою смертю мозку

Дві біотехнологічні компанії - американська Bioquark Inc і індійська revita яка Life Sciences отримали дозвіл від влади обох країн на дослідження можливостей регенерації мозку людей, які визнані померлими. Про це передає ВВС.

Як повідомляється, для цього будуть відібрані 20 осіб з діагностованою смертю мозку і життєдіяльність організму підтримується штучно.


В їх мозок будуть вводитися стовбурові клітини і нейропептиди, а також буде використовуватися транскраніальна лазерна терапія та електронейростимуляція верхніх кінцівок - методи, які вже довели свою ефективність у випадку з пацієнтами, що знаходяться в комі.

Після завершення курсу пацієнти будуть продовжувати перебувати під наглядом протягом декількох місяців.

У той же час, як зазначив в інтерв'ю британській Daily Telegraph засновник, президент і голова наукового підрозділу Bioquark Inc професор Сергій Пайліан, вчені сподіваються за допомогою цього дослідження отримати унікальну можливість краще зрозуміти, і, відповідно, лікувати, такі явища як кома, бодрствующая кома, а також дегенеративні захворювання центральної нервової системи, такі як синдроми Альцгеймера і Паркінсона.

Нагадаємо, раніше британські вчені заявили, що міські діти більш схильні до психічних розладів із-за слабких взаємозв'язків з сусідами та більш високого рівня злочинності в містах.