ua en ru

Білоус прокоментував запуск ОПЗ

Білоус прокоментував запуск ОПЗ Фото: Ігор Білоус

Білоус розповів про важливість відновлення роботи ОПЗ

З початку березня 2017 Одеський припортовий завод відновив свою роботу. За результатами розгляду варіантів, які надійшли у Фонд держмайна, були обрані дві компанії однієї групи: ЕРУ Трейдинг і ERU Management Services LLC, які надали кращу пропозицію щодо відновлення роботи підприємства за давальницькою схемою, повідомляє офіційний сайт ФДМУ.

"Для нас критично важливо якомога швидше запустити завод. Група ЕРУ надала пропозицію з конкретними цифрами, і була готова почати роботу ОПЗ вже з 1 березня. Інші потенційні партнери готові були працювати з 1 квітня, 1 травня, за умови, що завод буде запущений", - прокоментував глава ФДМ Ігор Білоус.

Як зазначає прес-служба Фонду держмайна, запуск заводу вимагає значних коштів: 10 млн грн. на реагенти, 6,6 млн грн. за воду і електрику, 33 млн грн. на природний газ. Всього для виконання пусконалагоджувальних робіт необхідно витратити 49,6 грн.

За словами Білоуса, поки укладено рамкову угоду, яка буде переглядатися раз на місяць.

"Рамкова угода передбачає, що до 18 числа сторони узгоджують обсяг давальницької сировини. Якщо хтось запропонує кращу пропозицію – ОПЗ укладе контракт з ними. Також розглядаємо варіанти оренди. Окремий випадок - якщо нам запропонують гарну фінансову пропозицію на тривалий термін. Якщо хтось готовий подвоїти прибутковість підприємства та укласти контракт на рік, така пропозиція буде в пріоритеті. На ринку міндобрив є спади і піки, тому кращий варіант той, що покриває всі ці коливання", - зазначив глава Фонду.

Білоус також зазначив, що відновлення роботи ОПЗ важливе не тільки з економічної точки зору, але і через соціальні чинники та ризик втратити кадровий потенціал.

"Ми тісно співпрацювали з керівником Одеської ОДА Максимом Степановим, який зі свого боку докладав зусиль до виходу з ситуації. У нього, як і у нас є чітке розуміння, що робота ОПЗ дуже важлива для міста і області. Також критично важливо зупинити відтік кадрів з підприємства, так як саме вони є головним активом заводу", - підкреслив він.