ua en ru

Білоус допускає повторну приватизацію ОПЗ в кінці літа

Білоус допускає повторну приватизацію ОПЗ в кінці літа Фото: Ігор Білоус розповів про зрив приватизації Одеського припортового заводу

Також глава ФДМ допускає значний дисконт при формуванні ціни ОПЗ

Повторна приватизація Одеського припортового заводу можлива в кінці літаа-на початку осені. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив голова Фонду державного майна України Ігор Білоус, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Білоуса, в приватизації ОПЗ не зацікавлені ні українські, ні російські інвестори.


"Українських інвесторів серед них немає, так само як від країни агресора", - сказав Білоус.

Він також зазначив, що серед потенційних інвесторів щодо приватизації Одеського припортового заводу є представники США, Бразилії, Польщі та Алжиру. А до завершення процесу приватизації ОПЗ активно йшли три покупця.

"Інтерес до приватизації ОПЗ зберігають американські інвестори та інвестори з арабських країн", - зазначив глава ФДМ.

Разом з тим, як зазначив Білоус, повторна приватизація можлива вже в кінці літа або на початку вересня. Глава відомства також підкреслив, що ціна на підприємство може бути сформована зі значним дисконтом.

"Для того, щоб ми почали повторний або другий раунд, нам потрібно переглянути деякі умови. Ціна - одна з цих умов. Раніше у нас була норма про 30% дисконту. Можливо, ми її застосуємо", - сказав він.

Глава ФДМ повідомив, що відомство почне діалог з урядом про можливість надання податкових преференцій для майбутнього інвестора.

Крім цього одним із важливих питань, за його словами, є реструктуризація заборгованості ОПЗ перед Group DF.

"Деякі інвестори не хотіли б працювати з цим кредитором. Висловлюється побажання, щоб було підписано угоду про реструктуризацію заборгованості ще до продажу заводу", - констатував Білоус.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що конкурс з продажу ОПЗ зірвано через відсутність попиту.