ua en ru

Білл Гейтс став найбагатшим американцем за версією Forbes

Білл Гейтс став найбагатшим американцем за версією Forbes Фото: Білл Гейтс (gatesnotes.com)

До трійки лідерів також увійшов засновник Amazon і найбільший благодійник світу

Білл Гейтс, засновник Microsoft, зі статком у 88,9 млрд доларів очолив список найбагатших жителів США. Про це повідомляє Forbes, який склав рейтинг самих заможних американських бізнесменів.

Засновник компанії Amazon Джефф Безос із штату Вашингтон посів друге місце (83,3 млрд доларів). Відзначається, що Безос може змістити засновника Microsoft на друге місце, оскільки за 2016 рік акції Amazon піднялись майже на 50%.

Третім серед найбільш заможних визнаний інвестор і благодійник Уоррен Баффет (76,2 млрд доларів) з Небраски, четвертим - проживаючий в Каліфорнії засновник Facebook Марк Цукерберг (62,4 млрд доларів).

Часто стається так, що найзаможніший мешканець штату не має "конкурентів" за станом. На Гаваях, наприклад, найбагатша людина (засновник eBay П'єр Омідьяр) також є єдиним мільярдером штату.

У семи штатах (Алабама, Аляска, Делавер, Міссісіпі, Нью-Мексико, Північна Дакота і Вермонт) Forbes не знайшов мільярдерів - там найбагатшими людьми стали міліонери.

Нагадаємо, раніше Білл Гейтс висловив думку про те, що роботи повинні стати такими платниками податків, як і люди. За словами Гейтса, обкладення роботів податками дозволить здійснити більш повільний перехід до автоматизації.