ua en ru

Біл Гейтс готовий вкласти 2 млрд дол. у розвиток альтернативної енергетики

Біл Гейтс готовий вкласти 2 млрд дол. у розвиток альтернативної енергетики Фото: Біл Гейтс

До 2050 р. США та Китай повинні знайти альтернативні джерела енергії, щоб скоротити обсяги викидів в атмосферу

Американський мільярдер та підприємець Біл Гейтс заявив, що готовий вкласти 2 мільярди доларів особистих коштів у розвиток галузі альтернативних джерел енергії. Про це Гейтс розповів в інтерв'ю виданню The Atlantic.

Так, Гейтс вважає, що одне з рішень полягає у збільшенні фінансування науково-дослідних та дослідно-конструкторських розробок в галузі альтернативних джерел енергії. Він заявив, що готовий вкласти 2 млрд дол. особистих коштів для прискорення впровадження інновацій у цій сфері.

Разом з тим, Гейтс наголосив на тому, що щорічне збільшення викидів в атмосферу продуктів горіння природного палива викликає постійне підвищення середньої температури на Землі.

"Вже до 2050 р. такі країни, як США та Китай повинні знайти альтернативні джерела енергії, щоб скоротити обсяги викидів в атмосферу", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американська інвестиційна компанія Cascade Investment, підконтрольна мільярдерові Біллу Гейтсу, придбала 5% акцій українського агрохолдингу "Кернел".