ua en ru

Bild am Sonntag: в Австрії затримали спільників паризьких терористів

Bild am Sonntag: в Австрії затримали спільників паризьких терористів Фото: теракти в Парижі

Слідство ще триває

В Австрії під слідством перебувають двоє ісламістів, які могли брати участь у здійсненні терактів в Парижі 13 листопада разом з іншими терористами. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Bild am Sonntag.

Повідомляється, що затримані два місяці тому в Австрії чоловіки зізналися, що пробиралися в Грецію під виглядом біженців одночасно з іншими паризькими терористами.

Проте співробітники європейської прикордонної служби Frontex не пропустили їх через підроблені паспорти, і продовжити шлях на захід Європи їм вдалося тільки через кілька тижнів.

Пізніше німецьке Федеральне відомство з охорони конституції повідомило австрійську владу, що двоє передбачуваних джихадистів знаходяться в гуртожитку для біженців в Зальцбурзі. 10 грудня 2015 року вони були затримані.

Слідство ще триває.

Раніше повідомлялося, що підозрюваний організатор терактів в Парижі прибув до Європи під виглядом біженців.

Нагадаємо, 13 листопада 2015 року в столиці Франції Парижі пройшла серія терористичних атак. Теракти забрали життя 130 осіб. Більше 200 людей були поранені. Відповідальність за теракти взяло на себе угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).