ua en ru

Біатлоністка Панфілова завершила спортивну кар'єру

Біатлоністка Панфілова завершила спортивну кар'єру Фото: Марія Панфілова (Костя Клименко/biathlon.com.ua)

Спортсменка хоче стати дитячим тренером

Українська біатлоністка Марія Панфілова, яка раніше виступала за збірні Росії та Білорусі, прийняла рішення завершити спортивну кар'єру. Про це спортсменка сказала в інтерв'ю Xsport.ua.

"Я ухвалила рішення завершити спортивну кар'єру, і не тільки за збірну України, а взагалі. Найціннішим і пам'ятним в спорті для мене була участь в Олімпійських іграх в Сочі. Все це було з командою України, за що я дуже вдячна їй. Після спорту хочу стати дитячим тренером з біатлону", - розповіла Панфілова.

Спочатку біатлоністка виступала за збірну Росії, проте через конфлікт з керівництвом перебралася в українську команду на початку 2013 року. Дебют Марії за збірну України відбувся на Чемпіонаті Європи з біатлону, де вона виборала бронзову медаль в естафетній гонці.

У 2014 році вона оголосила про завершення кар'єри, однак через рік відновила її, вже як білоруська біатлоністка. Через два роки виступів за збірну Білорусі Панфілова повернулася до збірної України.

Весь зимовий сезон Панфілова провела на Кубку IBU, а також взяла участь в чемпіонаті Європи в Ріднау. Кращим особистим результатом для спортсменки стало 10 місце в спринті на етапі в Арбері.