ua en ru

BG Capital залучила 13 млн дол. для агрокомпанії Sintal Agriculture.

Інвестиційна компанія BG Capital успішно завершила приватне розміщення 17,2% долі сільськогосподарської компанії Sintal Agriculture (тикер на Франкфуртській біржі SNPS GR) на загальну суму 13 млн дол., повідомили в BG Capital. Ціна розміщення склала 2,28 дол. за 1 депозитарну розписку, що відповідає капіталізації компанії у розмірі 75 млн дол.

Розміщення було реалізоване шляхом продажу 5,7 млн дол. депозитарних розписок, з лістингом на Франкфуртській фондовій біржі, випущених Deutsche Bank, у співвідношенні 700:1 до простих акцій компанії.

У розміщенні взяли участь 17 іноземних інвестиційних фондів і приватні інвестори з Європи, США та Росії. За підсумками розміщення, сумарна частка іноземних інвесторів у статутному капіталі компанії перевищила 35%.

Залучені кошти компанія спрямує на придбання елеватора в Криму і будівництво нового елеватора в Харківській області загальною потужністю 215 тис. тонн одноразового зберігання. Компанія також планує збільшення земельного банку на більш ніж 20 тис. га поливних земель у Херсонській області.

За словами генерального директора Sintal Agriculture Вадима Могили, час для розміщення було вибрано дуже вдало. "Тільки будівництво елеватора в Харківській області зараз обійдеться нам утричі дешевше, ніж минулого року. Удосконаливши інфраструктуру і розширивши земельний банк, ми підвищимо ефективність і конкурентоспроможність компанії, і зможемо забезпечити ще вищу прибутковість для наших акціонерів", - сказав він.

Як відзначив генеральний директор BG Capital Нік Піацца, розміщення Sintal Agriculture - єдине в Україні повномасштабне розміщення цього року. "Я вважаю цю операцію своєрідним поворотним моментом для українського ринку. Вона показала, що іноземні інвестори стали набагато вимогливішими до якості - і об'єктів інвестування, і послуг місцевих інвестбанків", - підкреслив Н.Піацца.