ua en ru

Безвізовий режим України з ЄС є заслугою не влади, а народу, - Тимошенко

Безвізовий режим України з ЄС є заслугою не влади, а народу, - Тимошенко Фото: Юлія Тимошенко

Тимошенко переконана, що жодна влада не має до цієї перемоги ніякого відношення

Безвізовий режим України з ЄС є заслугою не влади, а народу. Про це лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила в ефірі телеканалу ZIK, коментуючи рішення Ради ЄС, повідомляє прес-служба політсили.

"Насправді я вітаю Україну з тим, що ми крок за кроком повертаємося до нашого європейського коріння, повертаємося додому! І це – фундаментальний, стратегічний крок, який ми з вами отримали завдяки відданості українського народу. Але головне зараз – у своєму домі навести лад", – зазначила вона.

Тимошенко переконана, що надання безвізового режиму – "це заслуга винятково героїчного українського народу, борця з окупацією".

"Жодна влада за всі часи не має до цієї перемоги ніякого відношення. Навпаки, ми мусіли б отримати безвізовий режим як мінімум на рік раніше. Але не отримували його тому, що корупція у вищих ешелонах влади не дозволяла дати нам такий безвізовий режим", – наголосила лідер "Батьківщини".

Політик нагадала, що для отримання безвізу з боку Європи "ставилися вимоги щодо припинення корупції, називалися прізвища", але, на жаль, в Україні до цього не дослухалися. "І сьогодні українському народові дали безвіз всупереч тому, що чинить корупційна влада", – переконана Тимошенко.

Вона також висловила жаль з того приводу, що скористатися безвізовим режимом для подорожей до Європи можуть дуже мало українців.

"Український народ доведений до такої межі, що ми увійшли до десяти найбідніших країн світу – це нонсенс для європейської країни! Це означає, що навіть тим вистражданим безвізом, який ми отримали, може скористатися максимум 10-15 % людей в Україні. І це показують соціологічні дослідження", – додала лідер "Батьківщини".