ua en ru

Безвізовий режим з Україною навмисно блокують в ЄС, - євродепутат

Безвізовий режим з Україною навмисно блокують в ЄС, - євродепутат Фото: євродепутат Пятрас Ауштрявічус прокоментував безвізовий режим з Україною

На думку Ауштрявичуса, Європа створює нові перешкоди для безвізового режиму з Україною

Введення безвізового режиму з Україною навмисно блокують в Євросоюзі. Таку думку в ефірі "112 Україна" висловив депутат Європейського парламенту від Литви Пятрас Ауштрявічус.

За словами Ауштрявичуса, обговорення безвізового режиму з Україною між Європарламентом, Єврокомісією та Радою Європи ще не завершилося, а зараз на ситуацію впливають політичні інтереси країн ЄС.

"Наскільки мені відомо, Франція залишається невирішеним питанням, країна, яка зараз у передвиборному періоді. Всі сторони бояться, що в якомусь сенсі питання про безвізовий режим з Україною може вплинути на результати виборів у Франції, так що тепер є цей фактор. Для мене цього достатньо, щоб сказати, що Європа просто обманює себе і Україну", - заявив Ауштрявічус.

Він також зазначив, що в ЄС створюють нові перешкоди для запровадження безвізового режиму з Україною.

"Це, на мою думку, створює велику політичну невизначеність в країні. Україні потрібна стабільність, Україні має бути ясний європейський шлях, а ми пропонуємо, але не даємо", - додав євродепутат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що безвізовий режим з Україною викликає зауваження у низки країн ЄС.