ua en ru

Безвізовим режимом з ЄС скористалися 500 тис. українців

Безвізовим режимом з ЄС скористалися 500 тис. українців Фото: ілюстративне фото (twitter.com DPSU_ua)

Півмільйона українців скористалися безвізом менш ніж за рік

З червня 2017 року безвізовим режимом з Європейським союзом скористалися 500 тис. українців. Про це у Facebook повідомив президент України Петро Порошенко.

"Безвізовим режимом з країнами Європейського союзу, починаючи з червня 2017, вже скористалися півмільйона українців", - повідомив Порошенко.

Безвізовим режимом з країнами Європейського Союзу, починаючи з червня 2017, вже скористалися півмільйона українців! #Безвіз

Опубліковано Петром Порошенком 12 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше в ЄС назвали головні загрози для безвізового режиму з Україною. Зокрема, повідомляється про використання українцями підроблених паспортів, а також небезпеку незаконного переміщення зброї зі сходу України до Європи.

Безвізовий режим між Україною і Європейським союзом дозволив громадянам України вільно перетинати кордони країн ЄС з 11 червня 2017 року. Українці, які мають біометричні паспорти, можуть приїжджати до країн ЄС з діловою або туристичною метою або в сімейних справах на термін до 90 днів протягом 180-денного періоду протягом року. При в'їзді до Шенгенської зони, крім біометричного паспорта, громадянам України необхідно мати підтвердження мети поїздки, місця проживання, наявність фінансових засобів, намір повернутися до місця постійного проживання, медичне страхування.