ua en ru

Безпечне використання піротехніки на стадіонах неможливе, - УЄФА

Безпечне використання піротехніки на стадіонах неможливе, - УЄФА Фото: (uefa.com)

На замовлення організації було проведено нове незалежне дослідження

Результати нового незалежного дослідження свідчать, що варіантів безпечного застосування піротехніки у відведених для глядачів зонах не існує. Про це повідомляє прес-служба Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА).

У дослідженні підкреслюється, що використання піротехніки на стадіонах серйозно загрожує безпеці і здоров'ю людей. Серед виявлених в доповіді ризиків для здоров'я і безпеки - опіки шкіри, запалення одягу, викликані вогнем пошкодження будівель і пожежонебезпечних матеріалів, ударну дію вибуху на людей і будівлі, токсичну дію і задимлення, пряме ударну дію на голову, очі, зір і слух, виникнення паніки.

"Дані говорять, що піротехніка використовується більш ніж на 25% матчів під егідою УЄФА. Нова доповідь ще раз доводить, що піротехніку немає місця на футбольних трибунах", - прокоментував результати дослідження голова робочої групи УЄФА з піротехніки Міхаель ван Прааг.

Він підкреслив, що вболівальники повинні контролювати свою поведінку і визнати, що заходи по боротьбі з піротехнікою на стадіонах вводяться заради їх же власної безпеки і здоров'я.

"Не варто розглядати ці заходи як атаку на фан-культуру", - додав ван Прааг.

УЄФА надасть допомогу національним асоціаціям і клубам, а також співпрацюватиме з Радою Європи та ЄС, щоб розробити комплексний підхід для боротьби з піротехнікою на футбольних стадіонах на європейському, національному та місцевому рівнях.

Нагадаємо, союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) заснував п'ять нових нагород для футболістів, які найкраще проявили себе в клубних турнірах по ходу сезону 2016/17.