ua en ru

УЄФА заснував п'ять нових нагород для футболістів

УЄФА заснував п'ять нових нагород для футболістів Фото: УЄФА вручить нові нагороди в Монако (uefa.com)

Вони будуть вручені в кінці серпня в Монако

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) заснував п'ять нових нагород для футболістів, які найкраще проявили себе в клубних турнірах по ходу сезону 2016/17. Про це повідомляє прес-служба організації.

Нагороди будуть вручені на жеребкуваннях, які пройдуть в кінці серпня в Монако. Вони стануть доповненням до щорічних нагород кращому футболісту Європи і кращій футболістці Європи за версією УЄФА.

Перші чотири нагороди будуть вручені кращого воротаря, захисника, півзахисника і нападника Ліги чемпіонів 2016/17. Призи знайдуть господарів 24 серпня на жеребкуванні групового етапу Ліги чемпіонів.

Ще одна нагорода найкращому гравцеві Ліги Європи УЄФА за підсумками сезону 2016/17 - буде вручена на наступний день на жеребкування групової стадії Ліги Європи, яка відбудеться в Монако.

У журі увійдуть тренери клубів, які грали в сезоні 2016/17 на груповому етапі Ліги чемпіонів і Ліги Європи, а також 55 відомих спортивних журналістів з усіх національних асоціацій УЄФА. Тренери не зможуть голосувати за гравця своєї команди.

Претендентів на чотири нагороди кращим гравцям Ліги чемпіонів назвуть 4 серпня. Тоді ж оголосять кандидатів на нагороду найкращому футболістові Ліги Європи. Трійки претендентів на нагороду кращому футболісту і кращій футболістці Європи за версією УЄФА будуть оприлюднені 15 серпня по завершенні Євро-2017 серед жінок.