ua en ru

Безкарність ворогів України радикалізує суспільство, - нардеп

Безкарність ворогів України радикалізує суспільство, - нардеп Фото: Сергій Висоцький

Українське суспільство радикалізується через безкарність осіб, які "придушували Євромайдан, допомагали російському вторгненню, і є агентами впливу Кремля в Україні". Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Висоцький, коментуючи спробу погрому офісу Віктора Медведчука та "Свербанку Росії" в Києві.

"Я не є прихильником погромів. Політичні проблеми треба вирішувати парламентськими методами. Проте зазначу: безкарність осіб, які брали участь у плануванні й фінансуванні "Русской вєсни" (як той самий Медведчук); які є агентами впливу Кремля на внутрішньополітичну ситуацію; які підривають основи української державності, - вона провокує такі радикальні прояви з боку українських патріотів. З боку громадян, які відчувають свою причетність до Майдану, до фронту, до захисту України від агресії Російської Федерації", - пояснив він.

Висоцький наголосив, що правоохоронці і влада не виконують численних конкретних вимог щодо боротьби з російською агентурою всередині України.

"Влада своєю бездіяльністю змушує радикально налаштованих громадян діяти. Парламент, який не голосує за проекти "Народного фронту" щодо санкцій проти Януковича, і про конфіскацію вкрадених ним коштів. Президент, який не реагує на численні вимоги притягнути до відповідальності Медведчука та інших агентів російського впливу до відповідальності. СБУ і Генпрокуратура, які спочатку повідомляють про плани Кремля з дестабілізації України, - але потім не проводять роботу ані з профілактики, ані з кримінального переслідування людей, які явно, щодня намагаються дестабілізувати ситуацію. У нас досі працює бізнес, який фінансує проросійські партії, і навіть партію Путіна в самій Росії. У нас в парламенті досі є люди, які брали участь в узурпації влади Януковичем. Люди, які розхитують державу, але все ще чомусь перебувають у полі легітимної політики. Тому громадяни не бачать справедливості й невідворотності покарання за злочини", - пояснив Висоцький.

Він закликав владу й політиків об’єднатися в боротьбі з російською агресією.

"Я ще раз закликаю всі гілки влади, всіх колег у парламенті об’єднатися для протидії справжнім загрозам і викликам, котрі можуть привести до краху державності. Ці загрози насамперед пов’язані із зовнішньою агресією Росії. Влада має показати активну позицію в боротьбі з російськими агентами впливу і з реваншем", - підсумував Сергій Висоцький.