ua en ru

Біженцям в Маріуполі доставлена перша частина вантажу гуманітарного рейсу Ахметова

Перша частина гуманітарного рейсу Ріната Ахметова доставлена біженцям в Маріуполі і околицях міста в суботу, 23 серпня. Про це повідомили в гуманітарному штабі "Допоможемо".

Зазначається, що перша машина з розфасованими продуктами і предметами першої необхідності прибула в міський центр соціальної допомоги Маріуполя, де на обліку перебуває понад 6 тис. осіб. За словами директора центру Уляни Токарєвої, першими отримали допомогу сім'ї з маленькими дітьми, пенсіонери, інваліди, а також люди, що перенесли захворювання.

Як повідомляє гуманітарний штаб "Допоможемо", в суботу о 8 ранку 570 волонтерів почали розвантаження машин з цукром, крупами, борошном, олією, макаронами, тушонкою, консервами, чаєм, печивом, дитячими сумішами, соками і пюре, а також засобами гігієни. Все це формується в індивідуальні набори. У складі першого рейсу в місто прибуло понад 2000 тонн різноманітної допомоги. Зокрема з них будуть сформовані 200 тисяч продуктових наборів. Все це, поряд із засобами гігієни та наборами з дитячого харчування і памперсів отримають вимушені переселенці, які проживають у ряді міст Донецької і Луганської області.

Як заявив міський голова Маріуполя Юрій Хотлубей, щодня в місто прибуває понад 500 осіб із зони активний бойових дій. "Зовсім поруч йде війна. Ми перебуваємо у дуже складному становищі. Я хочу сказати, що дуже здорово, що так оперативно, так швидко прибув гуманітарний вантаж в наше місто. Я хочу подякувати Фонду Ріната Ахметова за ту допомогу, яку він надає переселенцям, - зазначив мер. - Соціальна навантаження на місто величезна: більше 6 тис. переселенців особливо потребують допомоги, в продуктах харчування. І ці продуктові набори - величезна для них допомогу. З сьогоднішнього дня ми почнемо роздачу цих продуктових наборів, щоб підтримати тих, хто потребує. Я думаю, об'єднавшись, ми переможемо, і разом будемо жити в єдиної, неподільної Україні".

Перший вантаж у складі Гуманітарного рейсу виїхав вчора з Дніпропетровська і по дорозі був доповнений допомогою в Запоріжжі.

Найближчим часом з цього маршуруту відправиться ще 40 машин. 22 серпня волонтерам Гуманітарного штабу "Допоможемо" вдалося вивезти із зони АТО 625 осіб, з яких 273 - діти. Всього Штаб на Донбасі евакуював вже 19885 людей, в тому числі 8893 дітей.