ua en ru

Безбах організував цькування на сім'ю Тіпка, - дружина кандидата

Кандидат в народні депутати Яків Безбах організував справжнє цькування на родину свого конкурента Григорія Тіпка. Про це повідомила дружина кандидата Тіпка.  

Кандидат в народні депутати Яків Безбах організував справжнє цькування на родину свого конкурента Григорія Тіпка. Про це повідомила дружина кандидата Тіпка.

"На нашу сім'ю чиниться тиск з боку керівництва заводу "Інтерпайп НТЗ", вони наполягають, щоб мій чоловік зняв свою кандидатуру з виборів і не заважав Якову Безбаху", - заявила дружина кандидата в народні депутати по 24 виборчому округу в м. Дніпропетровськ Григорія Тіпка - Єлизавета.

За її словами, з нею особисто вже кілька разів розмовляв представник служби безпеки корпорації і наполягав на тому, щоб її чоловік зняв свою кандидатуру з виборів.

"До мене звернувся представник служби безпеки Альберт Зайцев, питав, навіщо мій чоловік пішов у депутати, а потім почав відмовляти. Каже: ну ви ж зрозумійте, якщо він не відмовиться, буде тиск з усіх боків. Буде ще гірше. На наступний день знов прийшов, дізнатися, чи не передумав Григорій. Але я відповіла, що ні", - заявила Єлизавета Тіпко.

Єлизавета Тіпко повідомила, що тепер вхід на завод її чоловікові закритий, а зовсім нещодавно, під надуманим приводом, з роботи в комерційній структурі, яка співпрацює з "Інтерпайпом", був звільнений її син.

"Як тільки Григорій зареєструвався кандидатом в депутати, відразу почали надходити дзвінки синові. А буквально через декілька днів йому сказали, що потрібно звільнитися, і краще зробити це тихо, по-доброму. Тепер у родині тільки я одна годувальниця. Звичайно, це дуже важко. Ніколи ми не думали, що можемо опинитися в такій ситуації, і що проти нас почнуть працювати з допомогою таких брудних методів", - говорить Єлизавета Тіпку.

Нагадаємо, тиждень тому сам Григорій Тіпко написав відкритий лист працівникам заводу і жителям округу, в якому описав важкий стан соціальної і виробничої сфери на заводі. Після того, як лист було опубліковано, йому закрили вхід на завод.

Читайте також: Керівництво "Інтерпайпу" не піклується про соціальні стандарти на заводі, - Григорій Тіпко

Експерти неодноразово оцінювали ситуацію на 24 окрузі як неприпустиму.

Зокрема, екс-міністр транспорту України Анатолій Костюченко публічно заявив на прес-конференції 2 жовтня, що представники штабу Безбаха пропонували йому стати технічним кандидатом від "Інтерпайпу".

Читайте також: Кандидат в нардепи Костюченко стверджує, що його намагалися купити політтехнологи Безбаха

Технологи штабу Безбаха сфальсифікували слова Митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея, розмістивши на телеканалах, що належать "Інтерпайпу", сюжети з помилковою критикою Анатолія Крупського, якого представники Дніпропетровська висунули проти Безбаха.

Нагадаємо, раніше експерти викрили штаб Безбаха в підробці аудіороликів з метою дискредитації опонента Крупського. Крім того, за словами спостерігачів, Безбах сам не веде виборчу кампанію - його участь у передвиборній гонці обмежується виключно присутністю у відеороликах, які транслюються в ефірах підконтрольних "Інтерпайпу" телеканалів.

"Останні тижні кампанії традиційно є найбільш напруженими і найбруднішими. Адже ресурси нарощування рейтингу кандидатами вже вичерпані, і скорочення розриву може відбутися тільки за рахунок зниження рейтингу конкурента. В даному випадку, команда Якова Безбаха намагається скоротити розрив, що збільшується з Анатолієм Крупським", - зазначив політолог Віктор Пащенко.

Нагадаємо, вибори у Верховну Раду відбудуться 28 жовтня 2012 р.