ua en ru

Заворушення в Парижі: під варту взяли понад 100 учасників погромів

Заворушення в Парижі: під варту взяли понад 100 учасників погромів Фото: заворушення в Парижі (twitter.com/Mona_RTFrance)

Всього за участь у заворушеннях затримали 276 осіб

У результаті заворушень у Парижі (Франція) під варту взяли понад 100 учасників погромів. Про це повідомляє Le Monde з посиланням на інформацію префектури поліції Парижа.

Повідомляється, що всього після заворушень, що послідували услід за першотравневою демонстрацією, поліція затримала 276 осіб. З них 102 учасників погромів поміщено під варту в поліцейських дільницях. За даними поліції, в результаті зіткнень в Парижі зруйновано вітрини 31 магазина, в тому числі два з них спалили. Крім того, учасники погромів розбили десятки автомобілів. Також повідомляється про чотирьох постраждалих.

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон засудив заворушення в Парижі.

Відзначимо, в ході першотравневої демонстрації до учасників профспілок в районі моста Аустерліца підійшла група з приблизно 1,2 тис. осіб, які несли банери з антиурядовими гаслами і радянські прапори. Практично відразу вони почали бити вітрини і підпалювати машини. Поліцейські застосували проти них сльозогінний газ, після чого почалися зіткнення.