ua en ru

Заворушення в Батумі: поліція провела спецоперацію з розгону протестувальників

Заворушення в Батумі: поліція провела спецоперацію з розгону протестувальників Фото: у Батумі провели спецоперацію з розгону акції протесту

Поліцейські відтіснили мітингувальників з території, прилеглої до будівлі міської поліції, затримуючи всіх, хто чинив опір

У Батумі (Грузія), о 6:00 ранку 12 березня почалася поліцейська операція на вулиці Чавчавадзе, де в останні вісім годин проходили вуличні протести, що супроводжувалися заворушеннями. Про це повідомило місцеве видання "Новости-Грузия".

Кілька сотень поліцейських відтіснили мітингувальників з території, прилеглої до будівлі міської поліції, використовуючи гумові кулі і затримуючи всіх, хто чинив опір.

За останніми даними, затримано щонайменше 10 осіб.

Мер Батумі Георгій Єрмаков повідомив, що комунальні служби негайно розпочнуть прибирання наслідків заворушень, а міська влада визначить розмір завданої шкоди.

Зазначимо, протести в Батумі почалися увечері в суботу, 11 березня, коли люди вийшли на вулицю проти дій патрульної поліції після того, як за бійку з поліцією були затримані шестеро громадян, обурених нібито занадто великим штрафом за парковку в недозволеному місці.

Учасники мітингу вимагали звільнити затриманих, а також звільнити шефа батумської поліції.

Вони влаштували погром навколо будівлі, закидаючи її камінням, поліція у відповідь використала проти мітингувальників сльозогінний газ.

З метою розрядки ситуації МВС Грузії звільнило шістьох затриманих, проте натовп не заспокоївся, мітингувальники почали палити багаття, валити огорожі, кидати петарди і пляшки із запальною сумішшю у двір будівлі патрульної поліції, громити і палити поліцейські машини.

Нагадаємо, в Батумі в результаті сутичок з поліцією учасників стихійного протесту проти дій патрульних у міські лікарні звернулася 21 людина, у тому числі 11 поліцейських.