ua en ru

У сутичках під Радою постраждали 107 осіб, - Богомолець

У сутичках під Радою постраждали 107 осіб, - Богомолець Фото: Ольга Богомолець

У лікарнях перебувають 76 осіб

У заворушеннях під будівлею Верховної Ради України сьогодні, 31 серпня, постраждали 107 осіб. Про це на своїй сторінці в Facebook написала народний депутат України, радник Президента Ольга Богомолець.

"Я зараз в госпіталі МВС - тут вже 51 поранений, двоє знаходяться в операційній. Викликали консультантів з Олександрівської лікарні. У 17-й лікарні - 5 поранених привезли на швидкій, а всього 36 звернень. У військовому госпіталі - 20 поранених. Все організуємо, консультуємо, забезпечуємо медикаментами", - написала вона.

Я зараз в госпіталі МВС - тут вже 51 поранений, двое знаходяться в операційній. Викликали консультантів із Олександрівсь...

Posted by Ольга Богомолець on 31 августа 2015 г.

Нагадаємо, під будівлею Верховної Ради сьогодні, 31 серпня, після прийняття в першому читанні змін до Конституції почалися сутички між мітингувальниками і правоохоронцями.

В ході мітингу під будівлею парламенту агресивно налаштовані активісти почали штурм парламенту, потім під Радою пролунало ряд вибухів, була кинута бойова граната. Раніше в МВС повідомили, що 90 осіб постраждали, один боєць Нацгвардії помер від поранення. В ході заворушень також постраждали журналісти, зокрема представник французького ЗМІ.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, міліція затримала вже 30 учасників зіткнень під верховною Радою, в тому числі, людини, який кинув бойову гранату.

Після того, як мітингувальники під будівлею Ради почали розходитися, між мітингувальниками та правоохоронцями сталася бійка на вулиці Грушевського біля готелю "Київ".

Президент України Петро Порошенко у зв'язку з подіями біля Верховної Ради України вирішив виступити з телезверненням.