ua en ru

Безкоштовну правову допомогу щомісяця отримують до 100 тисяч громадян, - Петренко

Безкоштовну правову допомогу щомісяця отримують до 100 тисяч громадян, - Петренко Фото: Павло Петренко

Минулого року було створено 549 бюро правової допомоги

До 100 тисяч громадян України щомісяця користуються послугами бюро безкоштовної правової допомоги. Про це сьогодні на засіданні комітету Верховної Ради з питань економічної політики заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Тільки за минулий рік це півмільйона людей... Зараз щомісячно до ста тисяч людей отримують правову допомогу", - заявив Петренко.

За його словами, минулого року було створено 549 бюро правової допомоги. Вони працюють за рахунок коштів, перенаправлених з ліквідованих регіональних управлінь юстиції.

Нагадаємо, Міністерство юстиції України розпочало співпрацю з інститутом німецького права. Меморандум підписав міністр юстиції України Павло Петренко під час відкриття Інституту німецького права 5 квітня.

Раніше міністр юстиції України Павло Петренко разом з послом США в Україні Марі Йованович підписали план спільних дій по реалізації проекту міжнародної технічної допомоги для розвитку професійних якостей адвокатів системи безоплатної правової допомоги.