ua en ru

Безпілотник США провів розвідку вздовж окупованого Криму

Безпілотник США провів розвідку вздовж окупованого Криму Фото: безпілотник RQ-4A Global Hawk (twitter.com/CivMilAir)

Ще один літак-розвідник здійснив багатогодинний політ біля узбережжя анексованого Кримського півострова і Краснодарського краю РФ

Безпілотник Військово-повітряних сил США RQ-4A Global Hawk і літак-розвідник EP-3 Aries провели розвідку над Чорним морем вздовж берегової лінії окупованого Росією Кримського півострова. Про це свідчать повідомлення на сервісі стеження за пересуванням авіації CivMilAir у Twitter.

"Безпілотник здійснив політ над Чорним морем на висоті 54 тис. футів (16 тис. км, - ред.). Він пролетів уздовж узбережжя Криму, потім вздовж узбережжя Росії до кордону з Грузією", - йдеться в повідомленні.

Розвідник з бортовим номером 157326 вилетів з авіабази на острові Крит і здійснив багатогодинний політ біля узбережжя окупованого Кримського півострова і Краснодарського краю.

Розвідувальний безпілотник з бортовим номером 10-2043, в свою чергу, вилетів з авіабази на острові Сицилія і також курсував вздовж кримського берега.

Нагадаємо, раніше, 11 лютого 2018 року, стратегічний дрон американських ВПС RQ-4B здійснив розвідку вздовж лінії розмежування на Донбасі, біля берегів анексованого Криму і Краснодарського краю Росії.