ua en ru

"Бешикташ" відмовився догравати півфінал Кубка Туреччини з "Фенербахче"

"Бешикташ" відмовився догравати півфінал Кубка Туреччини з "Фенербахче" Фото: футболісти і вболівальники "Бешикташа" (twitter.com/Besiktas)

Клуб не згодний з покаранням для команди суперника

"Бешикташ" відмовився брати участь в догравання матчу-відповіді 1/2 фіналу Кубка Туреччини з "Фенербахче". Про це повідомляється на офіційному сайті "чорних орлів".

Напередодні Турецька федерація футболу (TFF) покарала "Фенербахче" трьома матчами без глядачів і оштрафувала за підсумками зірваного фанатами матчу. Також було вирішено, що матч повинен був бути дограний 3 травня при порожніх трибунах.

Пізніше вболівальники "Бешикташа" закликали клуб бойкотувати догравання матчу, оскыльки покарання для "Фенербахче", на їхню думку, було занадто м'яким. Згідно з регламентом "канаркам" повинні були присудити технічну поразку.

"Ми вважаємо рішення федерації незаконним і відмовляємося виходити на поле 3 травня, - йдеться в заяві "Бешикташа". - Вважаємо, що тільки цей крок гідний наших уболівальників. За 115 років історії клубу ми завжди виходили на поле, програючи або виграючи. Але 3 травня 2018 року нас не буде на полі. Ми згодні на поразку".

Тепер за бойкот "Бешикташу" загрожує технічна поразка з рахунком 0: 3, а також дискваліфікація з Кубка Туреччини на наступний сезон.

Нагадаємо, півфінальний матч на Кубок Туреччини між командами був перерваний на 57 хвилині за рахунку 0:0 через заворушення.

Фанати "Фенербахче" почали кидати різні предмети з трибун в сторону лавки гостей. Головний тренер "Бешикташа" Шенол Гюнеш отримав розсічення голови і був госпіталізований.

Перша зустріч на полі "орлів" завершилася внічию 2:2.