ua en ru

Берні Екклстоун звільнений з посади директора "Формули-1"

Берні Екклстоун звільнений з посади директора "Формули-1" Фото: Берні Екклстоун

Але керівник залишиться в компанії

Головний промоутер та директор гонок "Формули-1" Берні Екклстоун був звільнений зі свого поста після приходу в компанії нових хозяїнів з Liberty Media. Про це повідомляє Auto Motor und Sport.

"Сьогодні мене повалили. Це офіційно, я більше не керую компанією. Моє місце займе Чейр Кері. Моя нова посада – поширене явище у США. Я буду довічним почесним президентом. Вступаю в нову посаду, навіть толком не знаючи, що саме вона означає", - сказав Екклстоун.

"Тепер робота стане спокійніше. Можливо, буду як і раніше приїжджати на Гран-прі. У "Формулі-1" у мене як і раніше залишається багато друзів. А також у мене достатньо грошей, щоб дозволити собі приїжджати на гонки. Збережу я місце у Всесвітній раді ФІА? Сумніваюся. Хоча про це потрібно поговорити з Жаном Тодтом", - додав Берні.

Додамо, що за інформацією німецького видання, Екклстоун більше не буде займатися переговорами з організаторами перегонів, телеканалами, а також не буде вести переговори з політичних питань з ФІА та командами. В Liberty Media хочуть створити цілу команду фахівців, які б розділили між собою обов'язки, які раніше виконував Екклстоун.