ua en ru

Бернанке: ФРС готова додатково підтримати економіку США

У Федеральній резервній системі (ФРС) США готові вжити додаткових заходів, щоб підтримати уповільнене відновлення економіки країни. Відповідну заяву глава американського регулятора зробив в ході свого виступу перед членами економічного комітету конгресу США.
"Комітет з операцій на відкритому ринку продовжить уважно стежити за розвитком економічної ситуації і готовий прийняти додаткові заходи, щоб додати стійкість відновлення економіки країни, не порушуючи цінової стабільності", - зазначив він.
При цьому Бернанке закликав законодавців не поспішати зі скороченням бюджетних витрат в короткостроковій перспективі, незважаючи на необхідність зменшення дефіциту скарбниці в довгостроковій перспективі. В іншому випадку, за його словами, країна не може оживити анемічну динаміку у сфері зайнятості та підняти рівень споживчої довіри, який опустився.
"Затягування пасків", по всій видимості, сповільнить зростання найбільшої світової економіки, розширення якої за I півріччя 2011 р. не дотягнуло до 1%. "Дуже важливо уникнути таких фінансових заходів, які б завадили триваючому відновленню економіки", - констатував він.
Глава ФРС зазначив на ризики для економіки США з боку європейської кризи, відзначивши, що вони вже зробили негативний вплив на настрої домогосподарств і підприємств.
Високий рівень інфляції, що спостерігався раніше в поточному році, не зробив істотного впливу на економіку країни, що запобігає ціновим ризикам в осяжному майбутньому, уклав фінансист.