ua en ru

Берлусконі замість домашнього арешту попросить мітлу двірника, - адвокат

Колишній прем'єр-міністр Італії, лідер партії "Народ свободи" Сильвіо Берлусконі клопотатиме про заміну домашнього арешту на суспільно-корисні роботи. Про це повідомив один з адвокатів екс-прем'єра Франко Коппі.

Колишній прем'єр-міністр Італії, лідер партії "Народ свободи" Сильвіо Берлусконі (на фото) клопотатиме про заміну домашнього арешту на суспільно-корисні роботи. Про це повідомляє Reuters з посиланням на одного з адвокатів екс-прем'єра Франко Коппі.

Якщо пропозиція буде підтримана, екс-прем'єр буде працювати під наглядом соціальних служб. Адвокати направлять запит наступного тижня. Деталі виконання суспільно-корисних робіт будуть визначені в тому випадку, якщо міланський суд підтримає клопотання.

Цього тижня стало відомо, що Берлусконі незабаром може втратити звання сенатора. Таку рекомендацію дав спеціальний комітет Сенату Італії. Екс-прем'єр навіть не спробував переконати сенаторів і не з'явився на засідання.

"У мене немає можливостей для захисту. Для мене немає причин з'являтися на засіданні перед цими людьми, які вже оголосили через пресу своє однозначне рішення", - заявив політик. Верхня палата парламенту розгляне питання про виключення Берлусконі зі своїх лав протягом 20 днів.

Приводом до розгляду послужив термін Берлусконі: його засудили до 4 років позбавлення волі за ухилення від сплати податків. Екс-прем'єра можуть помилувати, але лише в тому випадку, якщо він звернеться із запитом до Президента Італії.