ua en ru

Берлусконі проведе засідання Кабінету міністрів з питання стимулювання економічного зростання

Прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі має намір скликати Кабінет міністрів, щоб обговорити заходи щодо стимулювання економічного зростання країни, передає Reuters. Таке рішення прем'єр прийняв, оскільки країна перебуває під постійним тиском з боку партнерів по блоку ЄС, що вимагають від влади Італії негайно провести низку реформ, спрямованих на відновлення репутації країни на фінансових ринках.
Берлусконі офіційно оголосив про скликання Кабінету на саміті ЄС в Брюсселі, після того, як інші лідери Євросоюзу в черговий раз закликали його прискорити проведення економічних реформ, щоб уникнути повторення грецького сценарію. При цьому вони зажадали від італійської влади визначити конкретні терміни по втіленню в життя низки найважливіших реформ.
"Я скористаюся ситуацією, що склалася, щоб проштовхнути ті реформи, які раніше відхилялися деякими членами правлячої партії. Особливо це стосується пенсійної реформи", - заявив Берлусконі. Раніше частина його колег по партії відмовилися схвалити проект пенсійної реформи, за яким передбачалося, зокрема, підвищити пенсійний вік для жінок.
Варто відзначити, що інвестори вкрай стурбовані ситуацією в Італії, чий держборг у розмірі 1,9 трлн євро і стагнуюча економіка змушують їх сумніватися в тому, що країна уникне долі Греції.